ΠΡΩΙΝΟ

Αν και είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας όπως έχουν δείξει πολλές έρευνες, το πρωινό πολλές φορές υποτιμάται, ειδικά στις περιόδους των καλοκαιρινών διακοπών. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας πολλών λόγων, όπως για παράδειγμα τα διαφορετικά ωράρια ύπνου και την έλλειψη πρωινού στα καταλύματα. Ωστόσο, στα Χανιά δεν θα αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα. Θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα γνήσιο κρητικό πρωινό στον όμορφο διακοσμημένο χώρο μας για τους ταξιδιώτες που επέλεξαν αυτόν τον προορισμό για τις διακοπές τους.

Πριν όμως αναλυθεί το πρωινό που θα μπορείτε να απολαύσετε στο κατάλυμά μας, ας γίνει μια μικρή ιστορική αναδρομή στο κρητικό πρωινό. 

Η αλήθεια είναι πως το κρητικό προϊόν του παρελθόντος είναι διαφορετικό κατά πολύ από το πρωινό που καταναλώνεται σήμερα. Αυτό συμβαίνει κατά βάση διότι η πλειοψηφία των Κρητών ασχολούνταν με χειρωνακτικές εργασίες. Το συνηθέστερο πρωινό λοιπόν ήταν μια κούπα κρασί στο οποίο βουτούσαν ψωμί, φρούτα ή περισσεύματα από το φαγητό της προηγούμενης ημέρας. Σήμερα ωστόσο, δεν τηρείται αυτό, κυρίως λόγω του διαφορετικού ρυθμού ζωής των κατοίκων. Σαφέστατα λοιπόν, θα ήταν άσκοπο να γίνει μία άκριτα πιστή αναπαραγωγή του παραδοσιακού κρητικού πρωινού, όμως μια πιο ρεαλιστική και εκσυγχρονισμένη προσέγγιση σε αυτό θα ήταν ιδανική. 

Για να διατηρηθεί λοιπόν μία άρτια προσέγγιση στο ζήτημα του κρητικού πρωινού, στην επιτυχία θα συντελέσει η μίξη του παλιού και του καινουργιου, του μοντέρνου και του παραδοσιακού. Στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο μας, επηρεασμένο από την κρητική λαογραφική παράδοση λοιπόν, θα μπορέσετε να γευτείτε έναν γαστρονομικό συνδυασμό γνήσιων κρητικών προϊόντων και εδεσμάτων με ένα κλασικού τύπου πρωινό, το οποίο θα μπορούσατε να απολαύσετε στην καθημερινότητά σας ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος επισκεπτόσασταν.

Είναι εύκολο να κατανοηθεί πως κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος, κυρίως όσον αφορά τις γαστρονομικές προτιμήσεις. Ο στόχος μας είναι να μπορέσετε να έρθετε σε τόσο μεγαλύτερη επαφή όσο είναι δυνατόν με την κρητική παράδοση. Ένας από τους τρόπους που θα προσεγγίσετε την κρητική κουλτούρα στο κατάλυμά μας είναι μέσω της γεύσης. Ακόμα και αν δεν είστε τόσο γαστρονομικά τολμηροί, θα μπορέσετε να συνδυάσετε ένα κλασικό πρωινό με μία ποικιλία αυθεντικών κρητικών εδεσμάτων και προϊόντων με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιστοποιήσετε τη γεύση του σημαντικότερου πιάτου της ημέρας. Αν όμως είστε τολμηροί, δεν θα μείνετε ανικανοποίητοι. Τα προϊόντα που παρέχουμε καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γευστικών προτιμησεων, καθώς συμπεριλαμβάνουν συνηθισμένα κρητικά προϊόντα, αλλά και πιο εξεζητημένα. 

Φυσικά θα απολαύσετε το πρωινό που θα σας παράσχουμε στο κατάλυμά μας. Το πρωινό λοιπόν, σερβίρεται σε μπουφέ. Μπορείτε να καθίσετε με την άνεσή σας στον όμορφα διακοσμημένο και φιλόξενο χώρο μας και να γευτείτε τα τοπικά προϊόντα  που θα έχουμε επιλέξει για εσάς, λαμβάνοντας υπόψην την προτίμησή σας να γευτείτε ένα γνήσιο κρητικό πρωινό. Είμαστε σίγουροι πως θα μπορέσετε να εκτιμήσετε υπέρ το δέον το πρωινό που θα σας προσφέρουμε και θα συμβάλλει αφενός στην ενέργειά σας, ώστε να απολαύσετε τις διακοπές σας, και αφετέρου στο να γνωρίσετε ενδόμυχα την κρητική κουλτούρα και γαστρονομία.

Είναι βέβαιο, εν κατακλείδι, πως δεν θα μείνετε ανικανοποίητοι όσον αφορά και τον τομέα του πρωινού στο κατάλυμά μας. Λαμβάνοντας υπόψην τις ποικίλες γαστρονομικές προτιμήσεις των επισκεπτών μας, αλλά και τον σκοπό μας που είναι οι τελευταίοι να βιώσουν ένα γνήσιο ταξίδι στον κρητικό πολιτισμό, σας προσφέρουμε το καλύτερο. Είτε είστε τολμηροί, είτε απλά θέλετε να δοκιμάσετε καινούργιες γεύσεις, το σίγουρο είναι πως δεν θα χρειαστεί να παραλείψετε το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, μέσα στο ζεστό και φιλόξενο χώρο που έχουμε επιμεληθεί για εσάς.

Share:
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.