ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Κατά την παραμονή σας στα Χανιά, είναι βέβαιο πως θα εντυπωσιαστείτε με τα φυσικά τοπία της περιοχής καθώς και απο τις πανέμορφες παραλίες, οι οποίες είναι σίγουρο πως θα σας μαγέψουν. Ίσως ωστόσο, λόγω των πολλών επιλογών που θα έχετε, από σμαραγδένιες θάλασσες και τιρκουάζ νερά, άμμο σε όλες τις αποχρώσεις, από ολόλευκη αστραφτερή μέχρι σκούρα, σχεδόν μαύρη ή ολόλευκα βότσαλα που λάμπουν στον ήλιο, νιώσετε σύγχυση καθώς δεν θα ξέρετε ποια παραδεισένια αμμουδιά να παραλείψετε. Όμως, έχουν συγκεντρωθεί για εσάς οι καλύτερες από αυτές, τις οποίες θα βρείτε παρακάτω.

Παραλία του Πλατανιά
Πρόκειται για την παραλία η οποία βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το διασημότερο θέρετρο των Χανίων. Αν και είναι πολυσύχναστη, τα καταγάλανα νερά της είναι πεντακάθαρα, ενώ αμέτρητες επιλογές σας περιμένουν εκεί για να περάσετε τη μέρα σας. Από beach bar έως θαλάσσια σπορ, parties και απλή χαλάρωση στην οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες ομπρέλες και ντους που θα σας κάνουν να μην θέλετε να φύγετε.

Σεϊτάν Λιμάνια
Αυτή η παραλία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα φυσικά τοπία των Χανίων. Αυτό συμβαίνει καθώς Λωρίδες θάλασσας εισχωρούν ανάμεσα στις απόκρημνες βραχώδεις ακτές δημιουργώντας μικρούς ορμίσκους, σε έναν από τους οποίους βρίσκεται μια καλά κρυμμένη παραλία. Βρίσκονται στα βορειοανατολικά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πόλη των Χανίων.

Ελαφονήσι
Το Ελαφονήσι είναι ένα μικρό αμμώδες νησί το οποίο ενώνει με την απέναντι στεριά μία αμμώδης χερσόνησος. Ενδιάμεσα σχηματίζεται μια εξαιρετική λιμνοθάλασσα, πεντακάθαρη με κρυστάλλινα νερά. Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, το τοπίο είναι ασύγκριτης ομορφιάς ανά την Ελλάδα, τη Μεσόγειο, ακόμη και τον κόσμο. Βρίσκεται 76 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων και πέντε χιλιόμετρα νότια της Μονής Χρυσοσκαλίτισσας, στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης.

Μπάλος
Ακόμα ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς, ο Μπάλος, είναι ουσιαστικά ένας βράχος που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα και συνδέεται με την στεριά απέναντι με μία ρηχή λιμνοθάλασσα της οποίας τα νερά εντυπωσιάζουν με τους απαράμιλλους σχηματισμούς τους. Τα ρηχά του νερά είναι είτε καταγάλανα ή τιρκουάζ. Μπορείτε να φτάσετε σε αυτή την παραλία είτε με καραβάκι από την Κίσσαμο είτε οδικώς.

Παραλία Ήμερης Γραμβούσας
Πρόκειται για ένα μικρό νησί, το οποίο βρίσκεται στην βορειοδυτική ακτή των Χανίων. Αν και το νησί δεν είναι κατοικημένο, σε αυτό βρίσκεται ένα επιβλητικό φρούριο, ενώ ακριβώς από κάτω, μια υπέροχη παραλία δελεάζει τους επισκέπτες: Ολόλευκη άμμος και καταγάλανα νερά, αλλά και ένα παλιό ναυάγιο, ένα σκουριασμένο κουφάρι πλοίου, συνθέτουν το εντυπωσιακό σκηνικό. Μπορεί να προσεγγιστεί με καραβάκι από την Κίσσαμο.

Συνεπώς το μέρος που επιλέξατε για τις διακοπές σας έχει τη δυνατότητα να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς από εσάς στις καλοκαιρινές βουτιές. Ποικιλία νερών και άμμου, χαλάρωσης και διασκέδασης, και όλα αυτά με φόντο πανέμορφα φυσικά τοπία, θα χαράξουν μαγικές αναμνήσεις από αυτές τις διακοπές σας.

Share:
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.