ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ

Στην Κίσσαμο υπάρχουν πολλές παραλίες, οι οποίες μπορούν να καλύψουν τις προτιμήσεις των επισκεπτών της. Οι περισσότερες είναι εύκολα προσβάσιμες, καθώς είτε βρίσκονται μέσα στην πόλη, είτε απέχουν ανατολικά ή δυτικά αυτής το πολύ 10 χιλιόμετρα. Επίσης, σχεδόν όλες διαθέτουν ξαπλώστρες και ντους, όπως και ταβέρνες ή καφέ σε κοντινή απόσταση. Παρακάτω θα δούμε ορισμένες από αυτές τις παραλίες τις οποίες αξίζει να επισκεφθείτε.

Μαύρος Μόλος: Βρίσκεται μέσα στο Καστέλι και είναι η κατεξοχήν παραλία της Κισσάμου. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία, η οποία είναι ιδανική για οικογενειακές στιγμές, καθώς διαθέτει γαλήνια και ρηχά νερά. Τοποθετείται λοιπόν στο δυτικό άκρο της πόλης συγκεκριμένα,  και ακριβώς μπροστά από εστιατόρια και ταβέρνες. 

Τελωνείο:  Στην ουσία το  Τελωνείο είναι μία περιοχή με βράχια όπου δεν θα μπορείτε να καθίσετε κάπου. Είναι ουσιαστικά ο παραλιακός δρόμος ο οποίος διατρέχει τις καφετέριες και τα εστιατόρια μέσα στην Κίσσαμο.  Διαθέτει νεανική και ευδιάθετη ατμόσφαιρα, που θα χάνατε εάν δεν την επισκεπτόσασταν αλλά σίγουρα καλύτερα είναι να επιλέξετε κάποια άλλη παραλία για το καλοκαιρινό σας μπάνιο.

Παραλία Βραχάκια: Πρόκειται για μία μικρή αμμουδιά η οποία δεν είναι οργανωμένη. Για να προσεγγίσετε αυτήν την παραλία θα πρέπει να πάτε είτε δυτικά από τις παραλιακές καφετέριες και τα εστιατόρια του Τελωνείου είτε ανατολικά από την παραλία Μαύρος Μόλος.

Παραλία Ντάμιαλη: Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κίσσαμο όπως βαδίζετε για το νέο λιμάνι Κισσάμου,  και πρόκειται για έναν πολύ γραφικό όρμο, ο οποίος έχει πάρει το όνομά του από το εκκλησάκι του Αη Γιάννη Ντάμιαλη. Όποιος δεν γνωρίζει για αυτή την αμμουδιά θα ήταν αδύνατο να την εντοπίσει. Το εκκλησάκι του Αη Γιάννη βρίσκεται χτισμένο σε μια σπηλιά μέσα στο βράχο. Σας συμβουλεύουμε να δείτε τη σπηλιά, και να ψάξετε για το τούνελ που από τον περίβολο της εκκλησίας, περνάει κάτω από το δρόμο και σας οδηγεί στην μικρή παραλία με τα μεγάλα αρμυρίκια και τα βότσαλα. Όντας μικρή ως παραλία, ο διαθέσιμος χώρος που θα έχετε θα είναι ελαχιστος αλλά θα απολαύσετε τη δροσιά στη σκιά των δέντρων. Φυσικά υπάρχει ταβέρνα πάνω από την παραλία αλλά και στο γραφικό λιμανάκι με τις ψαρόβαρκες με κατεύθυνση προς Καστέλι.

Παραλία Βιγγλιά: Πρόκειται για μια παραλία η οποία δεν είναι οργανωμένη και ο αριθμός των επισκεπτών της είναι αρκετά περιορισμένος. Διαθέτει άμμο και μικρά βοτσαλα, και βράχια μπροστά από αυτή προστατεύουν ένα τμήμα της και ως αποτέλεσμα η παραλία είναι ιδανική για μικρά παιδιά. 

Συμπερασματικά, είδαμε μερικές από τις παραλίες της Κισάμου, μέσα και έξω από την πόλη. Άλλες οικογενειακές, άλλες με νεανική και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, εγγυημενα θα καλύψουν τις προτιμήσεις των επισκεπτών τους. Είναι τέλος σημαντικό να επισημανθεί, πως η Κίσσαμος όντας όχι και τόσο μαζικά τουριστικός προορισμός, θα σας αφήσει να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας το πανέμορφο σκηνικό της, ενώ δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα χώρου στις παραλίες της.

Share:
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.