ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΣΣΑΜΟ

Η Κίσσαμος είναι μια σύγχρονη παραθαλάσσια πόλη, η οποία βρίσκεται 36 χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά και ο πληθυσμός της καταμετράται στους 5.000 κατοίκους. Πλεονέκτημα της πόλης αυτής ωστόσο είναι ότι ο τουρισμός που έχει δεχτεί δεν την έχει αλλοιώσει, αφήνοντάς την να διατηρήσει τον γραφικό χαρακτήρα της. Η Κίσσαμος διαθέτει αξιοθέατα λόγω της ιστορικής διαδρομης της στο χρόνο, τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε και να εξερευνήσετε. Μερικά από αυτά θα αναλυθούν παρακάτω.

Παραλία Τελωνείου: Πρόκειται για μια ξεχωριστή παραλία η οποία εκτείνεται κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου. Εκεί θα βρείτε μαζεμένα καφέ-μπαρ και εστιατόρια ανοιχτά από το πρωί έως αργά το βράδυ. Σας συστήνουμε να την επισκεφθείτε όχι τόσο για κολύμπι, αλλά για την όμορφη ατμόσφαιρά της. 

Αρχαιολογικό Μουσείο Κισσάμου: Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Κισσάμου βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Στρατηγού Τζανακάκη. Φιλοξενεί αξιόλογα ευρήματα της περιοχής από τους ρωμαϊκούς ελληνιστικούς χρόνους στους σύγχρονους χώρους του. Εντυπωσιακοτατα είναι τα ψηφιδωτά τα οποία έχουν μείνει αναλλοίωτα στην πάροδο του χρόνου. Οι δραστηριότητες αυτού του Μουσείου ξεκίνησαν από το 2005 και η έκθεση είναι χωρισμένη σε ενότητες με βάση χρονολογικά και τοπικά κριτήρια και είναι κατανεμημένη στο ισόγειο και τον όροφο του κτιρίου. Συνοπτικά, στο ισόγειο θα συναντησετε ευρήματα χρονολογημένα από την γεωμετρική εποχή έως και την Ρωμαιοκρατία. Στον όροφο θα βρείτε ευρήματα τα οποία είναι αφιερωμένα στην πόλη της Κισσάμου καθ’ όλη την ιστορική πορεία της μέσα στο χρόνο, όπως για παράδειγμα νομίσματα, ψηφιδωτά δάπεδα, εικονογραφικές παραστάσεις, αμφορείς, αντικείμενα καθημερινής χρήσης και ευρήματα από τάφους της Φαλάσαρνας και της Πολυρρήνιας. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κισσάμου λοιπόν, σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείτε για να κάνετε ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο. 

Μονή Παρθενώνος Κισσάμου: Η Μονή Παρθενώνος στην Κίσσαμο είναι σύγχρονο γυναικείο μοναστήρι αφιερωμένο στη Ζωοδόχο Πηγή. Ιδρύθηκε το 1905 και ανακαινίστηκε το 1962. Εδώ λειτούργησε η Αστική Σχολή Θηλέων Κισσάμου και η πρώτη σχολή Κωφαλάλων στην Κρήτη.

Καστέλι Κισσάμου: Το Το Καστέλλι της Κισσάμου, που από το 1966 μετονομάστηκε σε Κίσσαμο, είναι μια μικρή γραφική κωμόπολη απο απλώνεται στον μυχό του Κόλπου Μυρτίλος ή Κισσάμου, ανάμεσα στις χερσονήσους της Γραμβούσας και της Σπάθας. Το όνομα της το οφείλει στο ενετικό φρούριο που ήταν κτισμένο εκεί. Το σχήμα του φρουρίου ήταν ασύμμετρο πεντάγωνο και όπως όλα τα ενετικά φρούρια, είχε χώρους στρατωνισμού, φυλακές, εκκλησάκι και πηγάδι. Η ιστορική του διαδρομή χρονολογείται από τις αρχές του 13ου αιώνα, έχοντας σημαντική θέση στις επαναστάσεις κατά των Ενετών αλλά και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, όπως και στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897. 

Συμπερασματικά, παρακολουθήσαμε μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης της Κισσάμου τα οποία θα μπορέσουν να σας ικανοποιήσουν. Αυτό θα συμβεί διότι συνδυάζουν αφενός τη νεανική ατμόσφαιρα που θα αναζητούσε κάποιος για τις καλοκαιρινές του διακοπές αλλά και πληροφορίες για την ιστορική διαδρομή της πόλης που επιλέξατε ως προορισμό των διακοπών σας.

Share:
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.