ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Τα Χανιά προσφέρουν στους επισκέπτες τους ένα πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων. Από θαλάσσια σπορ, οικογενειακές και παρεΐστικες δραστηριότητες έως και πιο ήπιες, είναι σίγουρο πως ο προορισμός που επιλέξατε δεν πρόκειται να σας αφήσει να αναρωτιέστε τι να κάνετε. Συγκεντρώσαμε για εσάς τις δημοφιλέστερες δραστηριότητες, οι οποίες παρατίθενται παρακάτω.

Θαλάσσια Σπορ
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα Χανιά φημίζονται για τις παραλίες τους. Από τον φαντασμαγορικό Μπάλο μέχρι το ονειρικό Ελαφονήσι, θα ήταν αδύνατο τα Χανιώτικα θαλασσινά νερά να μείνουν ανεκμετάλλευτα ως προς τα θαλάσσια σπορ. Τα τελευταία περιλαμβάνουν μία μεγάλη ποικιλία, όπως θαλάσσιες εκδρομές, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις στον κρητικό βυθό. Καθημερινά εκτελούνται πολλά δρομολόγια πλοιαρίων για τις πιο διάσημες απομακρυσμένες παραλίες του νησιού. Επίσης, όσον αφορά τις εκδρομές με ιστιοφόρο, αποτελούν σίγουρα μία αξέχαστη εμπειρία και δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που συνδυάζουν τις διακοπές τους με μία βόλτα με ιστιοφόρο στη μαγική Σαντορίνη. Σε συγκεκριμένες παραλίες όπως για παράδειγμα σε αυτή του Πλατανιά, αλλά και στο Μπάλο, μπορείτε να βρείτε πιο διασκεδαστικά και τουριστικά σπορ. Αυτά συμπεριλαμβάνουν kitesurfing, windsurfing και το πρόσφατα αναδυόμενο paddle surfing (SUP).

Πεζοπορίες
Ο καλύτερος τρόπος για να δει κανείς την ομορφιά κάποιου τόπου είναι αναμφίβολα η πεζοπορία. Τα Χανιά και η Κρήτη γενικότερα διαθέτει μια πληθώρα προορισμών κατάλληλων για πεζοπορία, από φαράγγια μέχρι μονοπάτια. Δεν θα μπορουσαμε να μιλησουμε για πεζοπορία χωρίς να αναφέρουμε το μονοπάτι Ε4. Το Ε4, ξεκινώντας από τα Πυρηναία δια μέσου των Άλπεων και διασχίζοντας όλη την Ελλάδα, φθάνει στην Κίσαμο, διασχίζει την Κρήτη μέχρι την Κάτω Ζάκρο και τελειώνει στην Κύπρο. Δίνει την ευκαιρία στους περιπατητές του να ζήσουν ένα ταξίδι περνώντας μέσα από διαφορετικά ήθη και έθιμα, γνωριμίες με αυθεντικούς ανθρώπους και ανακαλύψεις ξεχασμένων οικισμών. Επίσης, είναι σημαντικό να επισημανθεί εδώ και το φαράγγι της Σαμαριάς, που θα σας προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία. Βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά και είναι το μεγαλύτερο και πιο γνωστό φαράγγι της Κρήτης. Μια μέρα αφιερωμένη στα 18 του χιλιόμετρα θα σας κάνουν να δείτε την κρητική φύση σε όλο της το μεγαλείο.

Οικογενειακές Δραστηριότητες
Εκτός από τα θαλάσσια σπορ και τις μαγικές πεζοπορίες τα Χανιά της Κρήτης δίνουν την ευκαιρία απασχόλησης και των παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Από αυτές επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν εδώ το Olive Ranch και το το σχολείο του δάσους «Καριάτζουλες».
Το Olive Ranch είναι ένα ράντσο, το οποίο βρίσκεται στο Νιό Χωριό, του Αποκόρωνα. Πρόκειται για μία μεγάλη έκταση, με άλογα, πόνυ, γαϊδουράκια και διάφορα άλλα ζώα, ξύλινα παιχνίδια, και ειδικά διαμορφωμένους χώρους ώστε τα παιδιά να παίζουν ελεύθερα. Όταν τα παιδιά φτάσουν στο ράντσο θα μπορούν να ταΐσουν και να καλλωπίσουν τα ζώα, αλλά και να απολαύσουν άλλες δραστηριότητες, όπως ποδήλατα και trikes, εξερευνήσεις στο πάρκο, και άλλα.
Από την άλλη μεριά, οι Καριάτζουλες είναι ένα εναλλακτικό σχολείο, το οποίο περιέχει δραστηριότητες με σκοπό να φέρουν τα παιδιά κοντά στη φύση, μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, διάφορες εργασίες, κατασκευές με φυσικά υλικά, σεβασμό προς το περιβάλλον και συζητήσεις γύρω από τη φύση και τα ζώα.

Από όλα αυτά που αναφέρθηκαν, λοιπόν, είναι εύκολο να βγει το συμπέρασμα πως αυτός ο επίγειος παράδεισος της Κρήτης έχει να προσφέρει πολλές δυνατότητες για δραστηριότητες στους επισκέπτες του. Και σίγουρα, θα καλύψει τα γούστα και των πιο απαιτητικών από αυτούς.

Share:
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.